sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Käty ohi tänään

Virallinen pullan syönti sunnuntai! Ja virallinen käty-bileiden päättymis päivä, sillä jos minulla on äiti ja hän on hengissä niin tänään pitäisi hänen ja isäpuolen tulla takaisin kotiin! Kiva oli olla kotosalla komppanjan kanssa kolmisteen, mutta kiva kun hovi-auton kuljettaja tulee takaisin helpottaa elämää taas! Joten tämän kunniaksi leivoin pullia ;) 

Vanha rouvakin pääsi reissuun mukaan


Treeni tavara määrä tuplaantui


Eilen oltiin siis Kuopiossa Acella valmentautumassa. Tiia Vitikainen veti meille varsin hyvät treenit. Lämmin halli, oi vitja, siitä ei pidä edes haaveilla, treenattiin nimittäin juoksutrikoot päällä eikä viislämpökerrastoa+toppapuku. Mutta siis yleisesti ottaen tuli huomattua että omat ajoitukset ovat perseellään. Kuten perus valssissa. Oma rintamasuunta ja ajoitus on ihan väärä. Tuli puhuttua että se on ollut jotenkin sellanen no kyllähän mie valssin osaan ja ns. huolettomasti tehnyt aina sen, verrattuna että esim. niistossa mietin hyvinkin tarkkaan että mikä käsi vetää ja missä koira yms. Eli koiran linjaukseen kiinnitetään erityistä huomiota. 

 Ja ne kontaktit............ Ne pääsee takaisin "Dean" tasolle, eli sille että saadaan "ota" kuntoon eikä sellaista hiipimistä! Häpeys oli pientä kun ennillä meni n.5s A:n ylhäältä kontaktille, ja Tiia totes että nopeimmat koirat suorittaa A:n alle kolmeen sekunttiin. Ja meillä meni pelkästään siihen että koira tuli ylhäältä alas yli 5 sekunttia :D Eli ne on pakko hioa kuntoon. Sekä koiran este-lukitusta on harjoiteltava. Sitten kun saatiin neuvot kohtiin jossa rata kusi, niin lopuksi olin hyvin tyytyväinen loppu tulokseen. Eikä meitä nyt aivan toivottomiksi todettu, enemmänkin että koiran taidot pitäisi saada nyt omistajan tasolle, jolloin olisi jo kyse tosi tosi hyvästä menosta. Ennin epävarmuus esteiden luvussa on siis hidaste. Niinhän se on että jos lähetän sitä esteelle ja itse lähden toiseen suuntaan vedättämään niin koira mitä suuremmalla todennäköisyydellä tulee minun perääni ja jättää esteen suorittamisen. Kun sen täytyisi olla niin päin että se suorittaa varmasti esteen ja sen jälkeen pyyhkii 100 miun perään.

Olen varsin tyytyväinen että lähidin tuonne, sillä kyllä huomasi että kyseessä on alan asiantuntija ja osaa hommansa. Ei sitä nimittäin itse treeneissä aina niin huomaa sitä että jossain valssissa on rintama suunta väärin tai muuta vastaava. Sittenkun joku joka oikeasti osaa, neuvoo miten pitäisi mennä niin tajuaa itsekkin hölmönä no niimpä tietenkin että tässä on koiran linjaa korjattava tuohon suuntaan että se näkee tuon esteen noin. Suosittelen ehdottomasti muillekkin ulkopuolisia kouluttajia! Antaa uutta näkökulmaa omaan ohjaukseen selvästi.

Tänään ja huomenna pidetään Ennin kanssa vapaata, tai no voi olla että itse lähden huomenna taas salille, mutta siis aksasta. Tiistaina alkaa meidän oma ryhmä ja nähdään uusi ryhmän vetäjäkin! Mielenkiinnolla odotan. Tuleva viikko on muutenkin varmasti aika jännä, niin paljon kaikkea poikkeavaa, kuten ystävänpäivä, ja koulun vanhojen tanssit (jossa en onneksi itse tanssi) ja lauantaina jyväskylään kisoihin... Nähkäämme mitä tästä siis tulee. Lupaan yrittää parhaani!

P.s Kiitos eilisille seuralaisille!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti